
آموزش هفت سین و آشنایی با ویژگی های آن
آموزش هفت سین و آشنایی با ویژگی های آن
هر وقت به ایام آخر سال نزدیک می شویم و بوی عید را احساس میکنیم به؛ خانه تکانی، خرید لباس و کار هایی زیاد دیگری فکر می کنیم.افراد زیاد دیگری نیز هستند که در عید به درست کردن سفره هفت سین مشغول می شوند و دوست دارن که سفره هفت سینی متفاوتی نسب به سال پیش خود داشته باشند. با متعجب همراه شوید تا با آموزش هفت سین و آشنایی با ویژگی های آن در خدمت شما باشیم. ابتدا به آشنایی با هفت سین و اجزایی که آن را تشکیل می دهند می پردازیم.
ویژگی ها و اجزای سفره هفت سین
سفره هفت سین از اجزایی تشکیل شده است که، حرف نخست آن ها سین است. هر کدام از این اقلام نماد مفهومی است که ریشه در فرهنگ ایرانیان دارد. این هفت جز باید دارای ویژگی های زیر باشند:
1- کلمه ای فارسی باشد و از زبان های دیگر وارد نشده باشد.
2- با حرف “س” آغاز شود.
3- ریشه گیاهی داشته باشد.
4- خوردنی باشد.
5- اسم مرکب نباشد. نام آنها از واژه های ترکیبی ( مانند سبزیپلو، سیر ترشی، سیب زمینی و مانند آنها) ساخته نشده باشد.
هفت سین
از قدیم و الایام هفت چیزی که در سفره های عید قرار می گرفت عبارتند از : سبزه،سنجد،سیب،سیر،سرکه،سماق و سمنو بوده است. در ادامه با ما همراه شوید تا بیشتر با اجزای سفره هفت سین آشنا شوید.
سین اول، سیب:

سیب در سفره هفت سین
سیب به عنوان نماد تندرستی، هم در گذشته و هم حال در سفره هفت سین قرار می گیرد. در احاديث ما آمده است “خوردن سيب شما را از پزشك بی نياز میكند”. اين موضوع در ادبيات جهانی هم جايگاه مناسبی دارد. در پزشکی قدیم، سیب را دو قسمت کرده و یک قسمت آن را به داماد و قسمت دیگر را به عروس می دادند. اعتقاد بر این است که سیب، از آنه ا ناباروری و عقیمی را دور نگه میدارد.
سین دوم، سیر:

سیر در سفره هفت سین
سیر برای دور نگه داشتن مشکلات و بدی ها از زندگی استفاده می شود. بعبارتی سیر نماد طب و پزشکی و سلامتی است. در مورد سير نشانه های بسيار متفاوتی نقل شده است، هرچند امروزه برخي سير را دوست ندارند اما فوايد اين خوراكی در كنترل و مهار امراض و بيماری ها از لحاظ علم پزشكی بر كسی پوشيده نيست. برخی سير را در سفرهی هفت سين نشان كرامت می دانند. برخی سير را به نشان گندزدايی و پاكيزگی محيط زيست در سفره قرار می دهند اما در اکثر فرهنگ های ايرانيان، برای سیر نقش محافظت کننده از شر قائل بودند و از سير به عنوان نگهبان سفره ياد كرده اند.
سین سوم،سبزه:

سبزه در سفره هفت سین
جوانه های گندم، جو یا عدس در یک ظرف پرورش داده می شوند. دانه های جوانه زده، نشان دهنده تولد دوباره برای طبیعت و حاصلخیزی و باروری برای آن در بهار است.درخت سبز آفتاب را تحمل كرده و سايهی خود را به بشر تقديم میكند.سبزه و به طور كلی گياهان، مايهی دوام حيات موجودات هستند.
سین چهارم، سمنو:

سمنو در سفره هفت سین
سمنو یک دسر قهوه ای رنگ شیرین و غلیظ است که از جوانه گندم تهیه می شود. جالب اینجاست که برای تهیه این دسر شیرین از شکر و هیچ شیرین کننده دیگری استفاده نمی شود، و سمنو فقط با شیره خود جوانه گندم شیرین می شود. سمنو می توناند بخشی از غذای یک مهمانی را تشکیل دهد. از آنجا که سمنو بسیار مغذی است، لذا خوردن آن نماد توانایی و سلامتی و غنا و برکت در سال جدید پیش روست. می توان گفت سمنو سمبل قدرت و شجاعت است. در گذشته سمنو را غذای مرد آفرين می گفتند.
سین پنچم، سکه:

سکه در سفره هفت سین
در آداب نوروزی، سكه نشان ثروت و دارايی است. لحظهی تحويل سال فرصت مناسبی است برای طلب رزق و روزی حلال از خداوند. یا می توان گفت که سکه نمادی از سرمایه و آرزو برای داشتن موفقیت ها و کامیابی های فراوان است.
سین ششم، سنجد:

سنجد در سفره هفت سین
سنجد یک میوه است که همراه با شکوفه ها و برگه ایش در سفره هفت سین جا می گیرد، که عطر و رایحه خوش آن، باعث تحریک عشق می شود، که مهم ترین و اساسی ترین اصل در باروری و داشتن فرزند است. لذا سنجد نماد عشق است. سنجد نشانه ی سنجيده عمل كردن و خردورزی است، می گويند اول چيزی كه خداوند خلق نمود عقل بود. شايد كمتر ملتی را بيابيد كه به اندازهی ايران در سابقهی حكمتهای خود تاكيد بر خردوزی داشته باشند.
سین هفتم، سرکه:

سرکه در سفره هفت سین
سرکه چون از راه تخمیر انگور بدست می آید و زمان زیادی لازم است تا انگور پس از طی تغییرات بسیاری به سرکه تبدیل شود، سرکه نماد شکیبایی و عمر است. سركه نشان از جوش و خروش است. طبيعت اسيدی سركه در خاك را همگان ديدهاند و از اين رو برای ياد دادن پذيرش ناملايمات بر سفره میگذارند. در ادبيات ما هم آمده است كه سركهفشانی كردن برای خاموش كردن آتش خشم است.همچنين ايرانيان در اقوام مختلف و گاه بر حسب موجودی اقلام در منزل، سينهای ديگری نيز در سفره استفاده می كنند كه می توان بهسماق كه نشان بركت آشپزخانه و پخت و پز است يا سپند(اسفند) كه نمادی برای پيشگيری از چشم زخم است اشاره نمود.
اجزای دیگر سفره هفت سین
در این جا اجزای سفره هفت سین به اتمام رسید،البته علاوه بر این ها، اقلام دیگری نیز در سفره جای میگیرند که برخی از آنها عبارتند از:
1- قرآن مجید: نشانه استواری ایمان، زینتبخش سفره نوروزی مسلمین است كه پس از تحویل سال همه آن را بوسیده و چند آیهای برای تبرك میخوانند.
2- آینه: نماد جهان بیپایان و بارگاه خداوندی است.
3- شمع: به تعداد اعضای خانواده برای آرزوی شادی و روشنایی زندگی آنهاست. شعله افروخته نماد روشنایی جاودانه است.
4- جامی پر از آب با چند قطره گلاب: نشانه تازگی و نماد باروری و وجود زندگی. چند برگ نارنج به نشانه آرزوی سرسبزی روی آب شناور است. وجود نارنج شناور در آب، نماد شناوری زمین در كیان است.
5- كوزهای پر از آب: نشانه درخواست باران و فراوانی آب است.
6- ماهی قرمز: در تنگ بلورین، نماد روزی حلال.
7- تخم مرغ رنگ شده: نشانه رنگارنگی نژادهای مختلف بشری و تاكید بر این كه بنیآدم اعضای یكدیگرند.
8- نان: بنیاد تغذیه است و در سفره نشانه بركت و روزی است.
9- گندم: نماد روزی، فراوانی و بركت.
آموزش هفت سین
اکنون که با اجزای سفره هفت سین آشنا شده اید بهتر میتوانید چیدمان سفره هغت سین خود را انجام دهید. هر کس به سلیقه خود می تواند این سفره را چیدمان کند قانون خاصی وجود ندارد. ما در اینجا چند عکس سفره هفت سین را به نمایش می گذاریم تا شما بتوانید از آن استفاده کنید.

آموزش هفت سین و آشنایی با ویژگی های آن

سفره نوروز

آموزش هفت سین و آشنایی با ویژگی های آن

سفره هفت سین
سخن آخر
پیشاپیش عید نوروز و حلول سال جدید، سال 1397 شمسی را خدمت بازدیدکنندگان عزیز تبریک عرض میکنیم. امیدواریم سال خوبی را در پیش داشته باشید.
امیدواریم از مشاهده آموزش هفت سین و آشنایی با ویژگی های آن لذن کافی را برده باشید.
برگفته از سایت رشد
سلام سال نو مبارک
هفت سین های قشنگی بود
ممنون از راهنمایی هاتون