زمان مطالعه: 3 دقیقه

باغ شاهزاده یا باغ شازده یکی زیباترین و عالی ترین باغ تاریخی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌ شود. این باغ در حدود ۲ کیلومتری شهر ماهان و حوالی شهر کرمان و در دامنه کوه‌های تیگران واقع شده و مربوط به اواخر دوره قاجاریه می‌ باشد.ارتفاع این باغ از سطح دریای آزاد ۲۰۲۰ متر است. این باغ مساحتی قریب به ۵/۵ هکتار دارد و دو مجموعه شرقی و غربی دارد.

باغ شازده یا شاهزاده ماهان

کوشک یا همان عمارت‌ های آن بسیار زیباست و به صورت دو آشکوبه ساخته شده‌ است و سر در آن از معماری خیلی زیبایی برخوردار است که آن را از سایر باغ‌ های ایرانی متمایز و ممتاز می‌ گرداند. فواره‌ های موجود در باغ چشم هر بیننده‌ ای را نوازش می‌ دهد. این فواره‌ ها که در طول باغ قرار دارند زیباترین فواره باغ‌ های ایرانی هستند. زیرا سایر باغ‌ های ایرانی کمتر فواره داشته‌ اند و یا اگر داشته‌ اند به این زیبایی نبوده‌اند. فواره‌ های زیبای باغ شاهزاده بر اساس اختلاف ارتفاع و نه هیچ نیروی دیگری فعال هستند که این خود دلیلی بر هوش و ذکاوت مردمان کرمان زمین است.

باغ شازده یا شاهزاده ماهان

طول باغ شاهزاده کرمان ۴۰۷متر و عرض آن ۱۲۲ متر است و بزرگترین و زیباترین باغ تاریخی ایرانی محسوب می‌ شود. این باغ همه ساله و به ویژه در فصل تابستان و بهار شاهد بازدید تعداد بیشماری از گردشگران از نقاط مختلف کشور است که این باغ دیدنی و دلفریب را برای تماشا انتخاب می‌ کنند. واقع شدن این باغ در مسیر عبوری کرمان به بم و در مسیر جاده کهن ابریشم از عواملی است که این محل را برای احداث یک باغ اشرافی مناسب می ساخته است.

باغ شازده یا شاهزاده ماهان

باغ شاهزاده به گونه‌ ای استقرار یافته است که حداکثر استفاده از مناظر بدیع داخلی را به صورت زیر امکان پذیر می‌سازد:

در بدو ورود، به ویژه در طبقه فوقانی سردر خانه به غیر از دیدها و مناظر بیرونی باغ، منظره چهارباغ و در جهت عکس آن منظره کوه را امکان پذیر می‌ سازد. این مناظر عمده یعنی رؤیت حرکت آب، حوض ها و آبشار ها هر کدام به نوبه خود تأکیدی بر محور های عمود بر محور اصلی دارند و توأم با نظام گیاهی مناظر بدیع داخلی را ارائه می‌دهند.

باغ شازده یا شاهزاده ماهان

این باغ یکی از ۹ باغ ایرانی است که اطلاعات این باغ از طرف یونسکو به ۳۵ زبان ترجمه و در نقشه گردشگری یونسکو قرار گرفته است.باغ شاهزاده در تاریخ سی ام تیرماه ۱۳۹۰ به ثبت جهانی یونسکو رسیده است.