
بلندترین آبشار طبیعی خاورمیانه
بلندترین آبشار طبیعی خاورمیانه
آبشار شوی بزرگ ترین و بلندترین آبشار طبیعی خاورمیانه جواهری ارزشمند در کشور ما است که پتانسیل های بالقوه ای برای تبدیل شدن به یکی از مهمترین جاذبه های این مرز و بوم را دارد. در این میان آبشار ها به خاطر محیط هایی که در آن ها شکل می گیرند در فصول گرم سال پذیرای افراد زیادی هستند.کبودوال، لاتون، شاهاندشت، مارگون، بیشه، آل سفید در کنار شوی از معروف ترین آبشار های ایران هستند. اگر دوست دارید با بزرگ ترین و بلندترین آبشار طبیعی خاورمیانه آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.

آبشار شوی
آبشار شوی
شوی آبشاری با ارتفاع ۸۵ متر و عرض ۷۰ متر در شهرستان دزفول از توابع استان خوزستان قرار دارد. البته از آنجایی که شوی در نزدیکی مرز بین خوزستان و لرستان قرار دارد برخی از مردم لرستان بر این باورند که این آبشار متعلق به استان لرستان است. وجود دهستانی به نام شوی در اطراف آبشار سبب نامگذاری آن به این اسم شده است.
در زبان محلی شوی معنی لطافت میدهد. البته در برخی جاها به دلیل نزدیکی آبشار شوی به ایستگاه راه آهن تله زنگ از آن به نام آبشار تله زنگ هم یاد می شود. آبشار شوی در دامنه ی رشته کوه های زاگرس واقع شده و از تنوع محیطی و زیستی فوق العادهای برخوردار است.این آبشار از درون غاری سرچشمه میگیرد و پس از بیرون آمدن از آن از صخرههای بلندی به پایین میریزد. آب این آبشار مسافتی را از میان دشتها و کوه ها میپیماید و در نهایت به آغوش دریاچه سد دز در استان خوزستان وارد میشود.

آبشار شوی بزرگ ترین آبشار
پوشش گیاهی و جانوری
جاندارانی همچون کل بز، پلنگ، خرس و سمندر ایرانی بخش مهمی از زیستگاه اطراف آبشار را تشکیل می دهند. اگر بخواهیم از مهم ترین گونه های گیاهی که اطراف این منطقه رشد کرده اند نام ببریم، باید به درختانی همچون بید، انجیر، مو، زبانگنجشگ، افرا، کیکم و بلوط اشاره کنیم.همچنین می توان روی دیواره های صخره ای که آبشار از آن سقوط می کند و در زیر آن رویش گیاهی به نام سیاه وشان را مشاهده کرد که خاصیت دارویی فوق العاده ای دارد. جالب است بدانید این گیاه برای درمان بیماری هایی مانند زردی یا یرقان و کمک به دفع راحت سنگ های کلیوی بسیار مفید است.

بلندترین آبشار طبیعی خاورمیانه
آبشار های دیگر
در نزدیکی آبشار شوی آبشار دیگری وجود دارد که اغلب با عنوان آبشار شوی دوم یا آبشار سنگ مار از آن یاد می شود. این آبشار با پیاده روی حدود نیم ساعت از آبشار اصلی فاصله دارد اما مطمئن باشید پیمودن این راه ارزشش را دارد که با چشم اندازی کاملا متفاوت از آبشار اصلی روبرو خواهید شد.

دسترسی به آبشار شوی
رسیدن به آبشار
دسترسی نه چندان آسان به این آبشار تا حد مطلوبی باعث بکر ماندن آن شده است و همین مورد لذت دیدن آن را دوچندان می کند. دسترسی به آبشار شوی بدون تحمل کمی سختی و مدت زمانی پیاده روی امکان پذیر نیست.مسیری تا نزدیکی آبشار وجود دارد که مجبور هستید در انتهای آن وسیله ی نقلیه خودتان را پارک کرده و باقی ماندهی راه را که مسیری کوهستانی است، با پای پیاده طی کنید.
برای رسیدن به آبشار شوی دو مسیر وجود دارد:
1-از طریق ایستگاه راه آهن تله زنگ اندیمشک و روستای شوی می باشد.
2-از سمت منطقه شیهون دزفول و پیرچل است؛ که مسیر ۹۱کیلومتری را باید طی کرد.
سخن آخر
بهترین زمان برای سفر به این منطقه و دیدن آبشار شوی فصل بهار و به خصوص فروردین است. در این موقع از سال آبشار در بهترین حالت خود قرار داشته و طبیعت هم در زیبایی هرچه تمام تر قرار دارد.
برگرفته از کجارو و ویکی پدیا
امیدواریم از خواندن بلندترین آبشار طبیعی خاورمیانه لذت کافی را برده باشید.
واقعا آبشار قشنگیه
ولی یکم دوره واس ما که بچه شمال هستیم
[…] از بخش های خاورمیانه، مردم برای […]
الان این دیگه واقعا بلندترین ابشار خاورمینه است؟