قلعه میران(موران)در رامیان
- بهدست: مهدی
- دستهبندی: گردشگری
- برچسبها: پاقلعه, جنگل های سرسبز, دژتاکی, دوره تیموریان, شهر رامیان, عجایب, عجایب ایران, عجایب جهان, عجایب دنیا, عجایب گردشگری, عجیب, عجیب ترین ها, عجیب ترین های, عجیب ترین های ایران, عجیب ترین های ایران و جهان, قلعه, قلعه ماران, قلعه موران, قلعه میران, قله, گردشگران, گردشگری, گرگان, متعجب

این قلعه که به نام های قلعه میران، قلعه موران و دژتاکی نیز مشهور است، قله ای به ارتفاع ۲۴۳۰ متر است که در بالای این قله، زمینی مسطح به مساحت ۳ کیلومتر مربع قرار دارد.قلعه ماران در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی شهر رامیان و رامیان در 76 کیلومتری گرگان واقع شده است.
قلعه ماران دارای چشم انداز های جالب و زیبا است، چشمه آبی در بالای آن وجود دارد و اطراف قلعه از غنای طبیعی جالبی برخوردار است.این بخش از رامیان و این قلعه در گذر زمان توجه بسیاری از امرای عرب، مغول، ترک و فارس را به خود معطوف کرده است و در دوره های مختلف تاریخی مرکز و پایتخت بعضی حکومتها از جمله سلسله اشکانیان بوده که برای ییلاق به آنجا مهاجرت می کردند.در پیرامون قلعه ماران، خرابه ای است که یک زندان، یک چاه و اراضی قابل کشت درآن وجود دارد.
در دوره تیموریان، تیمور و پسرش به نام میرانشاه وارد رامیان شده و در قلعه ماران دو دژ ساختند که یکی از آنها به نام قلعه میرانشاه بوده و از آن پس این قلعه، به قلعه میران معروف شد.
برای رسیدن به قلعه ماران باید از روستای پاقلعه عبور کرد. جاده این روستا از میان جنگل های سرسبز و زیبایی می گذرد. این روستا یکی از مسیرهای اصلی صعود به قله ماران محسوب می شود.فصل بهار فصل مناسبی برای صعود به این قله به حساب می آید چرا که در تابستان به دلیل رطوبت بالای جنگل و در زمستان و پاییز سرمای هوا کار را برای کوهنوردان سخت می کند. اما در فصل بهار تنها موضوع با اهمیت احتمال ریزش باران و سُر بودن مسیر است که گاه شیب زیادی دارد.
شب ماندن در قله به دلیل ارتفاع زیاد و برودت هوا مقداری سخت است و باید از چادر و کیسه خواب استفاده نمود.
بدون دیدگاه