زمان مطالعه: 2 دقیقه
چگونگی ساخته شدن مروارید

چگونگی ساخته شدن مروارید

چگونگی ساخته شدن مروارید

مروارید خالص از جواهرات بسیار قیمتی است. البته این شییء گرانبها را یک صدف کوچک دریایی می سازد. صدف روی زمین می خزد و به این سو و آن سو می رود. اما ماهی ها و صدف های بزرگتر آن را شکار می کنند. گاهی صدف به ساحل می آید و در این مواقع نیز شکار انسان ها می شود. در ادامه با متعجب همراه شوید تا بیشتر با چگونگی ساخته شدن مروارید آشنا شوید.

صدف و رابطه آن با مروارید

صدف نوعی پوسته سخت و محافظ دور خود می سازد تا از دست دشمنانش در امان بماند. مروارید ها هم درون همین پوسته سخت شکل می گیرند و ساخته می شوند. اگر یک دانه ماسه به طور اتفاقی وارد پوسته صدف شود، بدن نرم و حساس صدف تحریک می شود و برای مقابله با این شییء مزاحم، آن را با ماده خاصی که از بدنش خارج می شود، می پوشاند. در واقع، لایه های متعددی از این ماده سخت اطراف آن ذره ماسه را می گیرد. این ماده از جنس کربنات کلسیم است. با تشکیل این لایه های سخت روی یکدیگر، یک مروارید ساخته می شود. چنین مرواریدی که به صورت طبیعی ساخته می شود، گرد، سفید و براق است و به آن مروارید خالص یا مروارید اصل می گویند. البته همه مرواریدها سفید نیستند. مرواریدهای گوناگونی به رنگ های سیاه، صورتی، آبی کمرنگ، زرد، سبز و ارغوانی روشن نیز وجود دارد.

چگونگی ساخته شدن مروارید

مروارید ها در رنگ های مختلف

ساخت مروارید با روش های مصنوعی

امروزه برای تهیه مروارید از شیوه مصنوعی نیز استفاده می شود. در روش های مصنوعی، ذره یا ماسه اولیه ای را که سبب ساخت مروارید می شود به گونه ای وارد صدف می کنند و بعد از دو یا سه سال، وقتی صدف را از آب بیرون می کشند، یک عدد مروارید در آن یافت می شود. به این نوع مروارید، پرورشی می گویند. موفق ترین تولیدکنندگان مروارید پرورشی در جهان، ژاپنی ها هستند. آنها مروارید های زیبایی پرورش می دهند و چون مروارید اصل بسیار گرانقیمت است، بیشتر مردم نوع پرورشی آن را می خرند. جالب است بدانید: در سال ۱۹۳۴، مرواریدی در فیلیپین پیدا شد که قطر آن ۱۳ سانتی متر بود و حدود ۶/۳۷ کیلوگرم وزن داشت. این نمونه استثنایی به «مروارید لائوزی» معروف شد.

سخن آخر

امیدواریم از مشاهده چگونگی ساخته شدن مروارید لذت کافی را برده باشید.

عضویت در تلگرام ما

عضویت در اینستگرام ما