ورزش عجیب بزکشی در افغانستان
ورزش عجیب بُزکَشی، ورزش ملی کشور افغانستان و همچنان یک بازی سنتی گروهی است.این بازی در میان تمامی اقوام کشور افغانستان رواج دارد. در شمال افغانستان علاقه مندان زیاد داشته و در مجموع به عنوان ورزش ملی و فرهنگی مردم شمال افغانستان شناخته می شود.با متعجب همراه باشید:
ورزش عجیب بزکشی
انجام ورزش عجیب بزکشی در افغانستان به این صورت است،که عدهای سوار بر اسب خود برای جابجا کردن لاشه یک بز یا گوساله تازه ذبح شده با هم شروع به رقابت می کنند. سوارکاران باید لاشه بز را در حین سوارکاری از روی زمین برداشته و آن را با پیشی گرفتن از رقبا در محل مشخصی که معمولاً یک دایره علامت گذاری شده در زمین بازی است بر زمین بگذارند. ورزشکاران ورزش بزکشی که در افغانستان معروف به چاپ انداز هستند،گاه برای کسب مهارت به سال ها تمرین نیاز دارند.
لاشه مورد استفاده در ورزش بزکشی: معمولاً بز ذبح شده، دست و پاهایش از زانو به پایین قطع می شود. برای این که لاشه بز سفت شود حدود ۲۴ ساعت قبل از انجام بازی در آب سرد می خوابانند.گاهی اوقات برای اینکه بر وزن لاشه اضافه شود درون آن را پر از سنگ می کنند.
جالب است بدانید که :در شمال کشور افغانستان خان های بزرگی وجود دارند که دارای چندین هزار گوسفند،گاو و بز هستند. این خان ها به منظور رقابت بین یکدیگر جوانان قوی افغان را در سنین 14-18 سالگی را تحت تمرین چاپ اندازی قرار می دهند تا چاپ انداز ماهری شوند. خان ها کوشش می نمایند بهترین اسب را داشته باشند. برای نگهداری اسب های خود چندین نفر را استخدام می کنند،که از آن ها بنام میتر یاد می شود. این جوانان برای چندین سال در خط دوم یا عقبی تمرین داده میشوند تا چاپ انداز ماهر شوند.